Svjetsko prvenstvo

Još jedan težak poraz košarkašica BiH, selektor Lojo: Mentalno smo loši

image

Ostaće sam plasman na Mundobasket najveći uspjeh u historiji naše selekcije, a u posljednjem kolu grupne faze tim Gorana Loja odmjeriće snage sa Amerikom

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je i četvrti poraz na Svjetskom prvenstvu u Australiji. Izabranice selektora Gorana Loje su u četvrtom kolu A-grupe Mundobasketa u Sidneju poražene od Belgije sa ubjedljivih 85:55.

Najefikasnije u reprezentaciji BiH bile su Matea Tavić i Nikolika Elez sa po 13 te Nikolina Knežević sa 12 poena. Kod Belgije se istakla Hind Ben Abdelkader sa 16 poena.

Košarkašice BiH sutra igraju posljednji meč na SP-u protiv Sjedinjenih Američkih Država, koje su u četvrtom kolu pobijedile Koreju sa 145:69 čime su postavile rekord svjetskih prvenstava po broju postignutih poena u jednoj utakmici.

Selektor Lojo bio je nezadovoljan nakon još jedne loše partije bh. djevojaka, istakavši kako BiH ne ide na ovom prvenstvu.

– Mentalno smo loši, pokušavamo se vratiti, ali ne ide. Mnogo grešaka jedna za drugom i na kraju svega imamo rezultat. Čestitam Belgiji na kraju na zasluženoj pobjedi, rekao je selektor Lojo.

– Teško je vratiti se poslije tri teška poraza. Jones je jako umorna. Jedino što mogu reći da ćemo se puno bolje pripremiti za meč sa Belgijom u novembru, rekla je Elez.

Reprezentativke Bosne i Hercgeovine sutra od 6 sati našem vremenu igraju meč protiv Sjedinjenih Američkih Država, a ova utakmica protiv najbolje selekcije svijeta dolazi u loš trenutak, poslije četiri teška poraza bh. tima.