Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Još jedna smrt na sportskim terenima: Odbojkašica se srušila tokom igre

odbojkasica

Martina Hauber, 30-godišnja djevojka, igračica odbojke na pijesku iz Italije, umrla je dok je s tri kolegice igrala odbojku.

Dogodilo se to dan poslije Božića, u balonu zatvorenog tipa u mjestu Borgo Piave. Martina se samo srušila na tlo usred igre i više nije davala znakove života.

Zaprepastile su se saigračice i odmah priskočile u pomoć, pružile joj reanimaciju, zvale Hitnu pomoć. Ljekari su se pojavila vrlo brzo. Mogli su samo konstatovati smrt. Srčani udar. Nije joj bilo spasa.

Vijest je odjeknula u svijetu sporta, posebno odbojkaškom. Uz standardna pitanja: kako, zašto? Jer, Martina je bila zaljubljenik u odbojku, zaklinju se svi koji je znaju. Živjela je sportski i zdravo.

Dan ranije bila je na prezentaciji kalendara muške ekipe odbojkaša Top Volley Latina koja je poznata prvoligaška ekipa u Italiji. Bila je poznata članica odbojkaške porodice u Latini gdje je odbojka gotovo popularnija i od fudbala.

“U raju odbojke na nebu sad je jedan anđeo više. Počivaj u miru Martina, ti koja si bila veliki zaljubljenik u odbojku i ‘beach volley’. Nedostajaćeš nam na tribinama naše Pala Bianchini”, objavio je klub Top Volley Latina na Facebooku.