Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

košarkaški savez bih

Još nema novca od Vijeća ministara BiH, u pitanju odlazak na Eurobasket

repla4

U saopćenju KSBiH navodi da su zahvaljkujući reakciji Ministarstva kulture i sporta KS, Općini Novi Grad i Općini Travnik uspjeli osigurati učešće mlađih selekcija na evropskim prvenstvima

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine saopćio je da je i dalje suočen sa finansijskim problemima uzrokovanih ogromnim troškovima za pripreme reprezentacija i njihovo učešće na velikim takmičenjima.

U saopćenju KSBiH navodi da su zahvaljkujući reakciji Ministarstva kulture i sporta KS, Općini Novi Grad i Općini Travnik uspjeli osigurati učešće mlađih selekcija na evropskim prvenstvima.

– Krajem prošlog mjeseca od nadležnih u Vijeću ministara BiH dobili smo obećanje da će u prvoj sedmici augusta biti uplaćen novac na račun KSBiH. To se zasad nije desilo, stoga je u ovom trenutku pod velikim upitnikom odlazak muške seniorske reprezentacije BiH na turnir u Estoniju, koji bi trebao predstavljati važan dio priprema naših Zmajeva za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali i za nastup na Eurobasketu – navode iz KSBiH.

Još jednom su uputili apel vlastima da im izađu u susret, jer se u suprotnom dovodi u pitanje nastup košarkaša na Eurobasketu.