Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izostao je spektakl

Joshua je opet prvak svijeta, Ruizu nije dao ni šansu

joshua-ruiz

Ruiz je u junu ove godine u New Yorku nanio jedini poraz Joshui i napravio jedno od najvećih senzacija u povijesti boksa. No, revanš nije ponudio spektakl poput tog meča

Anthony Joshua ponovo je teškaški prvak svijeta!

Britanski bokser u velikom je revanšu u Saudijskoj Arabiji pobijedio Andyja Ruiza Jr-a jednoglasnom odlukom sudija (118-110, 118-110 and 119-109).
Joshua se Amerikancu osvetio za poraz od prije šest mjeseci te osvojio WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule.

Podsjetimo, Ruiz je u junu ove godine u New Yorku nanio jedini poraz Joshui i napravio jedno od najvećih senzacija u povijesti boksa. No, revanš nije ponudio spektakl poput tog meča, koji je obilovao preokretima, već je u Rijadu dvoboj otišao do maksimalnih 12 rundi.

Joshua je do pobjede došao nakon što je kroz cijeli meč dominirao protiv Ruiza. Puno bolje je ušao u meč i u prve tri runde ostavio Ruiza bez prilike, uspio mu je i razbiti arkadu odmah u prvoj rundi.

U četvrtoj rundi tenzije su porasle, Ruiz je počeo gubiti živce, a Joshua je podizao pritisak koji je razvukao na svih 12 rundi. Ruiz je imao samo bljeskove, ali nije uspio ozbiljnije zaprijetiti i na kraju je izgubio.

Joshui je to 23. pobjeda u 24. meču karijere, a Ruiz je ubilježio drugi poraz u svojoj 35. profesionalnoj borbi.