Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Hiljade građana Viteza dočekalo Josipa Pandžu: Prosto ne vjerujem da se ovo događa (FOTO)

18/08/2015

Blizu dvije hiljade stanovnika Viteza i drugih bosanskohercegovačkih gradova okupilo se večeras na gradskom trgu u Vitezu, gdje je priređen spektakularan dočeka za selektora šampionske kadetske košarkaške reprezentacije Josipa Pandžu.

U organizaciji HOKK Vitez hiljade građana večeras je uz ovacije, pjesmu i vatromet dočekalo selektora Pandžu.

Sa suzama u očima, Pandža se zahvalio svojim sugrađanima na dočeku.

“Trenutno sam najsretniji na svijetu, prosto ne vjerujem da se ovo događa. Drago mi je da me cijenite, a nadam se da sam se barem malo odužio za vašu podršku. Imali smo sjajnu ekipu i to je presudilo”, istakao je Pandža.

Dočeku je prisustovao i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko koji je kazao kako su mladi košarkaši na čelu sa selektorom Pandžom uspjeli ujediniti cijelu Bosnu i Hercegovinu.

“Bosnu i Hercegovinu krase mnoga prirodna bogatstva. Rijeke, šume, itd., ali smatram da su i njeni mladi ljudi veliko bogatstvo. To se dokazalo i uspjehom mlade košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Iskreno se nadam da će to podstaknuti državu da više vodi računa o mladim sportistima BiH. Smatram da je Josip Pandža uspio na neki način ujediniti zemlju, te mu upućujem iskrene čestitke” kazao je Inzko.

On je dodao da će već sutra uplatiti pet hiljada KM na račun kadetske reprezentacije.

Posebne ovacije svojim pojavljivanjem u Vitezu izazvao je mladi reprezentativac Sani Čampara.

Podsjetimo, ulogu selektora kadetske reprezentacije Pandža je preuzeo prije četiri mjeseca. Po preuzimanju dužnosti odmah su uslijedili i uspjesi pa su tako mladi košarkaši osvojili zlato na Olimpijskim igrama mladih u Gruziji.

Najveći uspjeh uslijedio je prije dva dana kad su kadetski košarkaši osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Sa 28 godina, Pandža je i službeno najmlađi selektor koji je ostvario takav uspjeh.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.