Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Juka spreman za Play off: Znam šta mogu i koliko vrijedim

nurkic1

Centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić prezadovoljan je četvrtom sezonom u NBA ligi u kojoj je startni centar ekipe koja će nastupiti u play offu. Prošle godine bosanskohercegovački košarkaš je u post sezoni bio povrijeđen, ali ove kaže da je spreman za taj izazov.

– Kao tim shvatamo šta treba raditi. Imamo malo teži raspored na kraju sezone ali je to dobro, kazao je Nurkić, poručujući da je spreman za play off.

– Prošle godine sam probao šutirati na treningu da vidim mogu li pomoći timu u play offu, ali nije išlo. Ove godine je drugačije. Ovaj tim nikada nije imao problem sa napadom, imamo dva beka koji mogu postići veliki broj poena, a poboljšali smo se u odbrani. Kada sam ja došao znao sam da tim može bolje u odbrani, fokusirao sam se zato na to, rekao je, dodajući da još ima šanse da raste i napreduje.

– U poziciji sam da budem startni centar i posebno sam sretan zbog toga. Zdrav sam i u dobroj formi što je dobro jer ja nikada nisam igrao ovoliko utakmica u sezoni. Igrači Portlanda spremni su da se žrtvuju za ekipu što ne postoji u nekim drugim klubovima. Postoje igrači koji misle samo na broj poena, skokova i oni samo jure statistiku. Mene to ne zanima. Znam koliko sam dobar i koliko mogu doprinijeti.