Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH u finalu EYOF-a

kadeti bih eyof1

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegoivine plasrala se u finale Evropskog olmpijskog festivala mladih – EYOF u gruzijskom Tbilisiju.

U polufinalnom susretu bh. kadeti pobijedili su selekciju Njemačke sa 80:70.

[pull_quote_right]Sani Čampara je na ovom meču ubacio 30 poena[/pull_quote_right]

Treća četvrtina je presudila. Naši momci su je sjajno odigrali i u posljednjih deset minuta imali prednost rezultatom 62:42.

Ipak, Njemačka se u jednom trenutku uspjela vratiti na samo četiri poena zaostatka, a rezultat je glasio 71:67. Naši momci zaigrali su sjajno i napravili seriju od 7:1, te ušli sa prednošću od 78:68 u posljednje minute ovog meča. Na rutinski način su ga priveli kraju.

Sani Čampara je na ovom meču ubacio 30 poena, dok je Džanan Musa imao 19 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Emir Čerkezović je ubacio 10 poena, dok je na drugoj strani najbolju partiju pružio Nelson Weidenhan sa 21 poenom.

U meču za zlatnu medalju danas će se boriti sa Špancima, koji su u drugom polufinalu sa 83:71 bili bolji od Latvije.

[pull_quote_right]Na takmičenju u atletici bacačica diska Mediha Salkić je rezultatom 44,20 m osvojila odlično 5. mjesto[/pull_quote_right]

Peti dan bio je uspješan i za bh. predstavnike u plivanju i atletici.

Bh. plivač Mihajlo Čeprkalo je u utrci na 1.500 m kraul otplivao odličnih 15:35,40 i osvojio 4. mjesto, te ispunio “B” olimpijsku normu za Rio de Jeneiro 2016.

Čeprkalo je u utorak ispunio istu normu i u disciplini 400 m kraul.

Emina Pašukan svoje je takmičenje na EYOF-u završila sa disciplinom 200 m prsno i sa rezultatom 2:51,14 zauzela 32. mjesto.

Na takmičenju u atletici bacačica diska Mediha Salkić je rezultatom 44,20 m osvojila odlično 5. mjesto, dok je Katarila Lemez izborila nastup u finalu utrke na 800 m.

Na turniru u judou reprezentativci BiH završili su takmičenje već nakon prvih borbi. Teodora Božović u kategoriji do 70 kg izgubila je od Litvanke Dudenaite, a Toni Miletić u kategoriji do 81 kg od predstavnika Azerbajdžana Huseynlija.