Ostali sportovi

Kaknjo: Još dugo ćemo se radovati Pezerovim rezultatima

08/07/2016

Učešće petorice bosanskohercegovačkih atletičara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu za vrijednog sportskog radnika i predsjednika Atletskog saveza BiH Suada Kaknju ne predstavlja veliko iznenađenje, i smatra da bi BiH bila evropska atletska velesila “da se pojedinačnim disciplinama poklanja više pažnje i sredstava, kao ekipnim sportovima”.

– Ovo što smo postigli vrijednim radom u proteklih nekoliko godina obećava naše bolje sutra i pokazuje da imamo sjajnu bazu za velike i značajne rezultate. Imamo učesnike na svim velikim sportskim priredbama i takmičenjima, a mlađi s rezultatima najavljuju svoje dolaske – rekao je Kaknjo za Fenu.

Ističe da nam trebaju još bolji uslovi za rad s najmlađima, školovani i profesionalni treneri za rad u klubovima.

– Ovoj petorki uskoro će se, vjerujem, pridružiti i drugi sportaši. Evo, uz Alića je već narastao Mesud Pezer, koji pokazuje evropsku kvalitetu u bacanju kugle. Već u subotu kada najbolji evropski bacački trio Alić, Mešić i Pezer bude bacao u Amsterdamu vidjet ćete da sam u pravu. Očekujem od njih trojice da pokažu koliko vrijede, posebno od Pezera, koji iz godine u godinu pokazuje svoj napredak i njegovim rezultatima ćemo se još dugo radovati. O Amelu Tuki sve se već zna i on je prava svjetska sportska i ljudska veličina – kaže predsjednik ASBiH.

Večeras će u Amsterdamu ponovno nastupiti Amel Tuka, koji će trčati polufinalnu utrku na 800 metara.

– Naši najbolji atletičari definitivno nisu rekli sve i od njih možemo očekivati još puno pobjeda, rekorda i medalja – uvjeren je Kaknjo.

Komentari