Ostali sportovi

Kako je legendarni teniser spiskao milione

22/06/2017

Boris Becker (49) imao je sve, danas, ako gledamo finansijsku stranu, nema gotovo ništa. Nijemac je proglasio bankrot. E sad, gdje su otišli svi ti milioni?

Recimo, zna se za 15-ak bez kojih je ostao zbog nekoliko piva, atraktivne konobarice, spremišta za metle i DNK testa. Boris i Barbara Feltus vjenčali su se 1993. godine i imaju dvoje djece. Kad je Barbara drugi put bila trudna, bili su u Londonu. Boris ju je odveo u bolnicu i bio je uz nju dok su trajali trudovi.

Posjete su završile, Barbara je morala ostati, a Boris se vratio u hotel. Stao je u londonskom restoranu u kojem je naručio nekoliko piva, a poslužila ga je izvjesna Angela Ermakova, Ruskinja koja je kasnije postala manekenka i model.

– Ne znam što me odvuklo u mrak. Znam samo da smo završili u nekakvom spremištu za metle. Sljedeće jutro otišao sam Barbari u bolnicu, spakirali smo stvari i otišli iz Londona – otkrio je Becker u autobiografiji.

Osam mjeseci kasnije stigao mu je faks s potpisom gospođice Ermakove i viješću da će postati otac.

Ubrzo se rastao od Barbare i tu je odgovor na pitanje gdje je otišao dio zarade. Naime, barem 15 miliona morao je dati svojoj bivšoj ženi koju je trudnu varao s konobaricom u japanskom restoranu.

Engleskim tablodima u to je vrijeme priča sjela kao budali šamar.

Postojale su razne verzije. Jedna je bila da je u sve upletena ruska mafija koja je preko atraktivne konobarice ucjenjivala tenisera pa do one u kojoj je Ermakova sama sebe oplodila zadržavši Beckerovo sjeme nakon oralnog seksa.

Nijemac je prvo odbijao priznati dijete, koje je jako ličilo na njega.

Pristao je na DNK test i na kraju priznao da je dijete njegovo.

– Preuzimam odgovornost za malu Annu. Brinut ću se za nju i pružit ću joj sve što treba. Djeca su najvažnija, napravit ću sve da odraste sretna – rekao je tada Becker, koji je 2008. kratko bio zaručen za Alessandru Meyer Wölden, čiji je otac bio njegov menadžer.

No, to nije potrajalo…

Već sljedeće godine oženio je holandsku manekenku Sharlely Kerssenberg s kojom ima sina Amadeusa.

– Zašto me žene smatraju privlačnim? Nemam pojma. Nisam pretjerano lijep, niti previše bogat, nisam Adonis, a niti muškost mi nije nešto posebno. Mislim da mi muškarci nismo stvoreni za monogamiju – rekao je svojedobno Boris.

Jedan od najdominantnijih tenisera krajem 80-ih osvojio je Wimbledon kao 17-godišnjak, najmlađi koji je osvojio jedan od najprestižnijih Grand slam turnira. Proporcionalno rastu slave, raslo je i zanimanje žena za Borisa Franza Beckera. Žene je mijenjao kao loptice, a izlete u druge krevete skupo je platio.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.