Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi predsjednik

Kamenica: Vratiti goraždanski rukomet na staze stare slave

Kasim_KAmenica_predsjednik_MRK_Gorazde (1)

Kamenica koji je u svojoj dugogodišnjoj bogatoj karijeri vodio velike klubove i reprezentacije bivše Jugoslavije pojašnjava da je inicijativa za njegov angažman došla od gradonačelnika Goražda Ernesta Imamovića te se najprije krenulo s formiranjem uprave u kojoj je, ističe, okupio mlade, obrazovane ljude u kombinaciji biznisa i politike

Proslavljeni rukometni stručnjak Kasim Kamenica novi je predsjednik Mušog rukometnog kluba (MRK) Goražde, a kako ističe, njegova ambicija je vratiti goraždanski rukomet na staze stare slave.

Zajedno s novom upravom, uz igrače čiji je povratak izvjestan te disciplinu i predan rad, navodi da je cilj Goražde vratiti u društvo najboljih i učiniti stabilnim premijerligašem.

Kamenica koji je u svojoj dugogodišnjoj bogatoj karijeri vodio velike klubove i reprezentacije bivše Jugoslavije pojašnjava da je inicijativa za njegov angažman došla od gradonačelnika Goražda Ernesta Imamovića te se najprije krenulo s formiranjem uprave u kojoj je, ističe, okupio mlade, obrazovane ljude u kombinaciji biznisa i politike.

”Potom su krenuli i dogovori oko formiranja škole rukometa ali i povratka svih igrača koji su prošle godine prestali, a mi smatramo da su relativno mladi i da mogu još pomoći klubu, kako bi na taj način stvorili jedan imperativ da se ekipa vrati u Premijer ligu i da u narednom period formiramo jedan sastav koji će dati garanciju da klub bude jedan stabilan premijerligaš. Smatramo da rukomet to zaslužuje, a znamo da u Goraždu samo rukomet može napuniti dvoranu” – ističe on.

Naglašava da je namjera na stabilnim osnovama formirati školu rukometa, koja ove godine obilježava značajan jubilej 50 godina od formiranja prve škole 1971. godine čiji je i sam bio član, a želja je pokrenuti proces razvoja mladih selekcija za budućnost goraždanskog rukometa. Pripreme seniorske selekcije već su počele uz angažman kondicionog trenera a izvjestan je i povratak jednog broja igrača.

”Vraćaju se Pilav, Bukva, Delić i Marić, sa svima sam obavio razgovore i pokazali su interes da zajedničkim snagama napravimo taj jedan progres da se povrati ta radna etika da se bavljenje rukometom podigne na veći nivo. Zasad ima određenih otpora jer su svi ovi segmenti pomalo ispušteni, ali formiranjem uprave ti procesi će oživjeti i moj angažman će biti u punom kapacitetu jer ja drugih obaveza nemam, osim bavljenja klubom. Paralelno s prvom ekipom bavit ću se i koordinacijom svih selekcija u klubu, obavio sam razgovore i s predstvanicima vlasti i dobio obećanje da nam niko neće smetati na našem putu, da vratimo klub na mjesto koje mu pripada” – pojašnjava Kamenica.

Dodaje da će s trenerom ekipe Nerminom Djanom narednih dana biti analiziran sastav ekipe kako bi se sagledale eventualne potrebe za pojačanjima, kako se povratak MRK Goražde u društvo najboljih ne bi prepustio riziku. Svojevrsna provjera ekipe pred prvenstvo koje bi prema najavama trebalo startati 19. septembra, bit će tradicionalni rukometni turnir ”Mirsad Hurić” 5. septembra.