Kanađanka grubo prekršila pravila Wimbledona (VIDEO) – Fokus.ba
Ostali sportovi

Kanađanka grubo prekršila pravila Wimbledona (VIDEO)

01/07/2015

Atraktivna kanadska tenisačerka Eugenie Bouchard (21) podigla je prašinu u Wimbledonu zbog kršenja strogog kodeksa odijevanja. Naime, pravila u All England Clubu nalažu da svaki komad odjeće i obuće mora biti isključivo bijel, a Bouchard to nije doslovno poštivala.

Bouchard je u meču 1. kola protiv Kineskinje Ying-Ying Duan imala bijelu opremu, ali je isto tako ispod nje imala crni grudnjak čije su se naramenice mogle vidjeti ispod dresa. Primjetila je to i sutkinja Louise Engzell koja je potom u pravilnik išla provjeriti da li je došlo do kršenja pravila, ali nije se odlučila reagirati i sankcionirati Kanađanku.

Upitana nakon meča da li je znala da je njezin grudnjak bio sporan Bouchard je odgovorila: “Nisam uopće bila toga svjesna. Niko mi nije ništa rekao o mom grudnjaku”.

Zanimljivo, zadnji teniser koji je kažnjen u Wimbledonu zbog kršenja strogo bijelog kodeksa odijevanja bio je veliki Roger Federer čije su tadašnje patike imale narandžaste đonove.

Inače, Bouchard, trenutno 12. svjetska teniserka je meč 1. kola protiv Duan izgubila sa 7:6(3), 6:4 i tako nastavila katastrofalan rezultatski niz budući joj je to bio deveti poraz u zadnjih 11 susreta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.