Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

francuski rukometaš

Karabatić: Bijesan sam, ovo je zastrašujuće

karabatic334

Razumijem da EHF ima svoje finansijske interese i da svi žele odraditi svoja takmičenja, no u nekom trenutku igrači snose posljedice, pogotovo u međunarodnim utakmicama, rekao je Karabatić

EHF je krajem aprila donio odluku o poništavanju nokaut-faze Lige prvaka i doigravanju za Svjetsko prvenstvo 2021. u Egiptu pa su mnoge reprezentacije i klubovi ostali oštećeni. To je razljutilo hrvatskog reprezentativca Igora Karačića čiji je klub Kielce ostao bez prilike boriti za postolje.

“Totalno nepošteno”, bila je njegova poruka na odluku da se Final four između Barcelone, PSG-a, Kiela i Veszprema igra 28. i 29. decembra u njemačkom Kolnu.

Takva odluka nije najjasnija ni Francuzu Nikoli Karabatiću, od 2015. igraču PSG-a.

“EHF želi da igramo Final four Lige prvaka u decembru, ali to nema smisla. Postojat će uz to i novi sistem takmičenja. Više se ne usuđujem gledati kalendar jer su sve ove promjene zastrašujuće, a igrači su u sredini toga. Bijesan sam, jer smo mi oni koji igramo”, započeo je za Ouest-France Sports 36-godišnjak pa nastavio:

“Razumijem da EHF ima svoje finansijske interese i da svi žele odraditi svoja takmičenja, no u nekom trenutku igrači snose posljedice, pogotovo u međunarodnim utakmicama. Ulažete veliki napor, to je pakleni ritam i vrlo je velik rizik. Riskirate da nećete igrati na nekom od budućih takmičenja, riskirate i to da skratite karijeru.”

PSG je u Francuskoj, baš kao i u nogometu, proglašen prvakom zbog prekida uslijed pandemije koronavirusa.

“Radije bih bio prvak na parketu i slavio na terenu sa saigračima. Svi smo sretni zbog naslova, iako postoji čudan i gorak osjećaj, ponekad i gotovo osjećaj krivnje. Zaslužili smo naslov i presretni smo, ali čudno je.”

Za kraj je govorio o reprezentaciji Francuske koja je totalno razočarala na prethodnom Euru kada je ispala u grupi.

“Nikad nisam rekao da ću napustiti reprezentaciju nakon Igara u Tokiju. Pratim kako se fizički osjećam i koliko mi to postaje naporno, kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Tu je i moj porodični život. Kad igrate sva prvenstva, nikad nema pauze i postoje mnogi parametri koje morate uzeti u obzir. Cilj mi je sudjelovati na Igrama, a nakon toga ne znam što će biti.”