Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velikan rukometa

Karabatić: Ovo zlato nisam osvojio ni za djecu ni za porodicu, osvojio sam ga za sebe

nikola karabatic
FOTO: Screenshot
Nikola Karabatić

U karijeri je Nikola Karabatić osvojio čak 11 zlatnih medalja na velikim natjecanjima

Francuska je jučer u rukometnom klasiku nakon produžetaka pobijedila Dansku 33:31 i osvojila svoje četvrto evropsko zlato u istoriji. Nikola Karabatić (40) ih ima u kolekciji sva četiri. Vjerovatno najbolji rukometaš u istoriji je odigrao svoj zadnji Euro i to je odradio na spektakularan način, a za Francusku će još vjerovatno nastupiti na Igrama ovog ljeta u svom Parizu. To će biti njegov “Last dance”.

“Moći ću djeci pričati o tome što se dogodilo. Cijela porodica je bila na tribinama i moći ćemo proslaviti zajedno. Zaista jako lijep osjećaj”, rekao je Nikola Karabatić nakon utakmice za Balkan Handball.

Novak Đoković je više puta rekao da mu je poseban motiv kad igra pred djecom i porodicom.

“Naravno da je poseban motiv kad su tu djeca, daju to posebnu energiju. Ali, ovaj turnir nisam igrao za djecu, nisam igrao za porodicu, nisam igrao za publiku, igrao sam ga za sebe. Znam da mi je ovo zadnja sezona i to mi je dalo dodatnu energiju. Znao sam da mi je ovo zadnje EP i to mi je dalo dodatnu snagu. Zaista sam sretan što smo uspjeli uzeti to zlato. Pokazali smo i igračku, ali i mentalnu kvalitetu.”

U karijeri je Karabatić osvojio čak 11 zlatnih medalja na velikim natjecanjima.

“Naravno da nisam ni sanjao da ću toliko osvojiti. No, kad prvu osvojiš jako mlad… U karijeri sam jako puno trenirao, trudio sam se… Ipak, toliki broj zlata, to je zaista nevjerovatno.”

Last dance u Parizu na Igrama?

“Ko zna, dat ću sve od sebe da budem tamo u avgustu.”