Propušta SP

Karabatić: Teško mi je i tužan sam

karabatic334

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj igrat će se od 10. do 27. januara ove godine

Nikola Karabatić (34), jedan od najboljih rukometaša svijeta svih vremena neće igrati za reprezentaciju Francuske na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Radi oktobarske operacije lijevog stopala morat će pauzirati, ispostavilo se, najmanje četiri mjeseca, te je primoran po prvi put od 2003. godine propustiti veliko takmičenje, od kada igra za nacionalni tim ”trikolora”.

“Bol je prejaka. Pokušao sam stisnuti zube, bezuspješno. Mogao sam pogoršati povredu i zbog toga okončati karijeru. Teško mi je. Razočaran sam i tužan, jer propuštam prvo Svjetsko prvenstvo u karijeri”, rekao je Karabatić, koji je sa Francuskom četiri puta bio prvak svijeta i dva puta treći, osvojio dvije zlatne i jednu srebrenu olimpijsku medalju, kao i u tri navrata postao prvak Evrope, te je i trostruki bronzani sa EP-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj igrat će se od 10. do 27. januara ove godine. Francuska je u grupi ”A” gdje će za protivnike imati selekcije Brazila, Njemačke, Koreje, Rusije i Srbije.