Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adrian Wojnarowski objavio

Kawhi Leonard odlazi u Clipperse i vodi sa sobom još jednu superzvijezdu

leonard

Očekivano, Leonard je s Clippersima potpisao maksimalni dopušteni ugovor od 142 miliona dolara za četiri sezone

MVP nedavnog NBA finala Kawhi Leonard odlazi iz Toronta u Los Angeles Clipperse, javlja najbolje informisani NBA novinar Adrian Wojnarowski s ESPN-a.

Leonard je nakon samo jedne sezone i osvajanja NBA naslova ipak odlučio napustiti Raptorse i vratiti se kući u Južnu Kaliforniju, što mu je bio cilj još dok je odlazio iz San Antonio Spursa prošlog ljeta.

Odlučio se za Clipperse iako je u Lakersima mogao stvoriti novu superekipu s LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom. No to ne znači da u Clippersima neće imati zvjezdano društvo. U priču je iznenađujuće uključio Paula Georgea, koji je zatražio trejd iz Oklahoma Cityja, a klub mu je ispunio želju.

Woj javlja kako je Leonard već dugo nagovarao Georgea da pronađe način da mu se pridruži u Clippersima. Oklahoma nije imala izbora nego prihvatiti Georgeov zahtjev te ga je poslala u Clipperse u zamjenu za Talijana Danila Gallinarija, mladog beka Shaija Gilgeous-Alexandera, četiri nezaštićena izbora prve runde drafta, jedan zaštićeni pick te pravo na zamjenu dvaju pickova.

Očekivano, Leonard je s Clippersima potpisao maksimalni dopušteni ugovor od 142 miliona dolara za četiri sezone.

Georgeu je također velika želja bila igrati u Los Angelesu jer je rodom iz obližnjeg Palmdalea, a i sam je bio u situaciji vrlo sličnoj Leonardovoj.

Prije dvije godine zatražio je trejd iz Indiane u Lakerse, ali Pacersi su ga poslali u Oklahomu. Očekivalo se da će napustiti Thunder nakon godinu dana, kad mu isteče ugovor, no sve je iznenadio i potpisao na četiri godine s Oklahomom.

Na isti je način Leonard završio u Raptorsima, ali on je ipak odlučio odmah otići. I tako su oba superstara kojima je životni san bio zaigrati za Lakerse, završila u drugom klubu iz LA-a te su odlučna zakomplicirati život LeBronu, koji se nadao još jednome moćnom igraču uz čiju bi pomoć osvojio još poneki naslov prije odlaska u penziju.

U cijeloj priči Lakersi su dobili tek utješnu nagradu – Leonardova najboljeg prijatelja i dugogodišnjeg saigrača Dannyja Greena, koji je s njim iz San Antonija razmijenjen u Raptorse. I on je prvih pet dana prijelaznog roka čekao na Kawhijevu odluku, o kojoj je ovisila i njegova, ali Clippersi nisu bili destinacija u koju su mogli zajedno. Green će u Lakersima dobiti 15 miliona za dvije godine, a kao vrhunski defanzivac i jako dobar šuter odlično će se uklopiti u LeBronovu ekipu.