Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kecman: Velika bi stvar bila da prođemo grupu u gornjem dijelu tabele

1502784732put

Ženska kadetska (U16) reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je sinoć u Skoplje, gdje će od 17. do 26. augusta nastupiti na evropskom prvenstvu B divizije.

Selektor Slobodan Kecman nada se dobrom nastupu svog tima i naglašava da će BiH u svakom meču dati sve od sebe za dobar rezultat, saopćeno je iz Košarkaškog saveza (KS) BiH.

– Dat ćemo svoj maksimum u svakom meču, a vidjet ćemo koliko će to biti dovoljno za dobar rezultat. Prvotivnike u grupi poznajemo polovično, nezgodno je što su nam se dvije igračice priključile dan prije odlaska u Skoplju. Velika bi stvar bila da prođemo grupu u gornjem dijelu tabele – izjavio je Kecman.

Kecman na put je poveo sljedećih 12 igračica: Ksenija Mitrić (Celje), Dragana Zubac (Mladi Krajišnik), Merjema Bučuk (Čelik), Uma Bobić, Azra Nikšić (Konjic), Sanja Radulović (Sloboda), Tanja Milošević (Crvena Zvezda), Marija Kešeljević (Trebinje 03), Emina Selimović (Željezničar), Ines Babić (Play off), Anica Skrivan (Trebinje 03) i Jovana Kovačević (Orlovi).

Bosna i Hercegovina nalazi se u D-grupi, zajedno sa selekcijama Slovačke, Velike Britanije, Danske, Švicarske i Albanije.

Bh. kadetkinje prvi meč će igrati u četvrtak, 17. augusta, u 12.00 sati protiv selekcije
Slovačke.