Ostali sportovi

Igrač Houstona

Kevin Porter Jr. kažnjen sa 50.000 dolara, otišao u striptiz klub i potukao se

29/04/2021

Porter je kažnen jer je 19. aprila nakon utakmice protiv Miami Heata otišao u striptiz klubu u Miamiju

Defanzivac NBA ekipe Houston Rockets Kevin Porter Jr. kažnjen je sa 50.000 dolara zbog kršenja ligaškog protokola Covid-19.

Porter je kažnen jer je 19. aprila nakon utakmice protiv Miami Heata otišao u striptiz klubu u Miamiju, a NBA propisi zabranjuju učestvovanje na zatvorenim okupljanjima sa 15 ili više ljudi, kao i ulazak u barove, salone, noćne klubove i slične objekte.

S njim u društvu bio je i suigrač Sterling Brown koji je sudjelovao u tučnjavi ispred striptiz kluba. Kako navode američki mediji, Brown je napuštajući klub navodno ušao u krivo vozilo, a osobe koje su se već nalazile u njemu su fizički nasrnule na košarkaša nakon čega je ovaj zadobio ozljedu glave.

Izvještaj o incidentu kaže da na mjestu događaja nije bilo svjedoka, a zaposlenici kluba rekli su da nisu vidjeli što se dogodilo.

Rocketsi su objavili izjavu o incidentu u kojoj se kaže da je Brown žrtva napada, a vodstvo NBA lige se još nije očitovalo o Brownu.

Rocketsi, koji su na početku sezone izgubili Jamesa Hardena, koji je otišao u Brooklyn, imaju najlošiji skor u NBA, upisali su 15 pobjeda i 47 poraza.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.