Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Khabib otkrio zašto je izazvao incident: Pričao je o mojoj religiji, o mojoj zemlji…

glavnaufc

Borilački svijet s nestrpljenjem je iščekivao najveću UFC borbu svih vremena, no pobjeda Khabiba nad McGregorom ostala je u sjeni ružnih scena nakon borbe.

Ruskom borcu nije bilo dosta što je gušenjem porazio slavnog Irca pa je preskočio kavez i napao članove McGregorovog tima. Khabib je upao među publiku i onda je krenula velika tučnjava koja dosad nije viđena u profesionalnom sportu. Khabib je udarao koga je stigao, a međusobno su se potukli članovi oba tima.

Policija je morala upasti u dvoranu i pomoći zaštitarima koji sami nisu mogli zaustaviti eskalaciju nevjerovatne količine bijesa. Nakon nekoliko minuta ružne scene su se malo primirile, a Khabib je dvoranu morao napustiti uz policijsku pratnju.

https://www.instagram.com/p/BonrkKaFjFE/?utm_source=ig_web_copy_link

Nakon meča uhapšena su trojica članova ruskog tima, no ubrzo su pušteni.

Novinarima se nakratko obratio Khabib Nurmagomedov.

“Izvinjavam se. Ispričavam se Las Vegasu i cijeloj Americi”, poručio je Rus na početku presice i razotkrio zašto je izazvao incident.

“McGregor pričao je o mojoj religiji, o mojoj zemlji, o mojem ocu. Ne možete govoriti o religijama i narodima. Sjećate li se što je napravio u Brooklynu? Razbio je autobus i umalo je ubio dvoje ljudi. Zašto sada ljudi diskutiraju o mojem preskakanju oktogona? Pokazao sam dovoljno poštovanja. Znam da će me moj otac razbiti kada stignem kući. Izvinjavam  se još jedanput”, izjavio je Khabib Nurmagomedov i pohvalio se kako ga je nazvao ruski predsjednik Vladimir Putin i čestitao mu na pobjedi.