Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UFC

Khabib postavio uslov McGregoru: “Prvo pobijedi njega, pa možes sa mnom”

Conor-McGregor-Khabib-Nurmagomedov-UFC-229 (1)

I dalje intrigira mogućnost da još jednom vidi borbu Khabiba i Conora

Khabib Nurmagomedov bi 24. oktobra u sklopu eventa UFC 254 trebao braniti pojas prvaka u lakoj kategoriji protiv Justina Gaethjea.

Borilačka javnost očekuje fantastičnu borbu, ali je i dalje intrigira mogućnost da još jednom vidi borbu Khabiba i Conora.

Podsjetimo, Khabib je u oktobru 2018. godine pobijedio Conora gušenjem, a nakon borbe je izbila opća tuča u kavezu i oko njega. Epilog je uključivao više desetaka uhićenja, suspenzije i deportacije. Razlog je bio taj što je Conor sedmicama i mjesecima vrijeđao Khabiba i njegov tim nazivajući ih štakorima i teroristima.

Khabib je u nekoliko navrata napomenuo da McGregora, koji je službeno u penziji, više ne doživljava ozbiljno, ali je u nedavnoj izjavi za ruske medije ponovno otvorio mogućnost revanša.

“Conor? Može, nema problema. Ali se prvo mora boriti s Poirierom i njega pobijediti. Onda će dobiti revanš”, poručio je Khabib.

Khabib je svoju posljednju borbu odradio baš protiv Poiriera kojeg je također svladao gušenjem, prije godinu dana. Khabibu je nedavno od posljedica koronavirusa umro otac.