Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Abdulmanap Nurmagomedov

Khabibov otac: Nema borbe s McGregorom bez 100 miliona dolara

072_Khabib_Nurmagomedov

Khabib i McGregor su se borili 6. oktobra 2018., a slavio je Khabib

Nakon uspješnog povratka Conora McGregora u oktogon ponovno se aktualiziralo pitanje o mogućem revanšu Irca protiv Khabiba Nurmagomedova za UFC naslov u lakoj kategoriji.

McGregor je u Las Vegasu nakon samo 40 sekundi prve runde nokautirao Donalda Cerronea i nakon pobjede poručio da želi pobjednika meča Tonyja Fergusona i Khabiba Nurmagomedova.

Podsjetimo, Khabib i McGregor su se borili 6. oktobra 2018., a slavio je Khabib gušenjem. McGregor je prije meča vrijeđao Khabiba na vjerskoj osnovi, spominjao mu je porodicu, a Dagestanac je to shvatio lično i nakon pobjede krenuo u obračun s cijelim timom Irca. Iskočio je iz kaveza i započeo tučnjavu te tako zaradio višemjesečnu suspenziju.

Kasnije je izjavio kako nema namjeru ponovno ulaziti u oktogon s McGregorom, ali ako pitate njegovog oca Adbulmanapa, postoji jedan način kako bi se taj revanš mogao dogoditi.

“100 miliona dolara. Bez toga nema borbe. Za mene novac nije važan, nego sportska strana, ali sportska strane borbe Khabib – Tony”, rekao je Nurmagomedov.