Kidd: Curry je Jordan ove generacije

stephen-curry-121215-ftr-gettyjpg_8tka87wc35t71tjvnghp8uz9t

Milwaukee Bucks prekinuli su niz Golden Statea od 24 pobjede na početku sezone, ali trener ’Jelena’ Jason Kidd kaže da je oduševljen Stephenom Curryjem.

“Curry je Michael Jordan ove generacije – mi smo svi željeli da budemo kao Mik, a današnja djeca odrastaće gledajući Curryja“, kaže Kidd.

Curry je u ligu ušao kao sedmi pik na draftu 2009. godine, prošle godine vodio je Warriorse do titule, a ove sezone prosječno bilježi 32,3 poena, 5,3 skoka i 6 asistencija. Steph ima šut iz igre 51%, za tri poena šutira 46%, a sa linije penala 91%.

“Naravno da niko nije želio da se serija završi, ali kada se poraz dogodio, možemo na pravi način da sagledamo i da procijenimo ono što smo učinili. Sada možemo i da promijenimo fokus u smislu da ne razmišljamo samo o pobjedama, već i o tome kako igramo. Protekle sedmice nekako smo pronalazili načine da pobijedimo, ali mislim da nismo bili na svojoj A+ igri“, rekao je Curry, čiji tim je dobio šest od sedam mečeva na turneji.

Sljedeću utakmicu Warriors igraju u srijedu, konačno se vraćaju u svoju Oracle Arenu i dočekuju Phoenix Sunse, koje će predvoditi naš Mirza Teletović.