Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kikanović, Stipanović, Milošević i Gordić se vraćaju u kvalifikacijama

kikanovic323

Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva gostovao je sinoć u emisiji Sport magazin na Televiziji Sarajevo. Tokom razgovora, Bukva je izrazio zadovoljstvo igrama i rezultatima reprezentacije pod vodstvom Duška Vujoševića u proteklim pretkvalifikacijama, potvrdivši da će bh. tim u kvalifikacijama biti pojačan za nekoliko provjerenih, iskusnih igrača.

– Poslani su pozivi Kikanoviću, Stipanoviću, Miloševiću i Gordiću. To su ta četiri igrača koja bi trebala donijeti dodatni kvalitet ovoj mladosti. Svi oni su sada zdravi i voljni su da se priključe reprezentaciji, kazao je Bukva.

Bosna i Hercegovina bi u prvom meču kvalifikacija trebala ugostiti Rusiju 24. novembra u Skenderiji.

– Skenderija trenutno ne ispunjava sve uslove koje nalaže FIBA. Kanton Sarajevo namjerava prebaciti nešto sredstva kako bi se ovaj problem riješio. Već smo prijavili da će se utakmica igrati u Skenderiji, vjerujem da će dotad sve biti uredu. Planiramo i da reprezentacija igra i u Zenici i Tuzli. Smatram da bi Tuzla bila dobar izbor za utakmicu s Belgijom, koja nam je veoma važna. Čekamo da nam potvrde da li mogu biti domaćini tog meča, istakao je Bukva.