Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NGO Marathon Sarajevo

Kipruto i Jevtić pobjednici petog “Sarajevskog cenera”

sarajevski cener

U kategoriji muških timova najbolji su bili Team Greenwich, u ženskoj kategoriji, prvo mjesto zauzela je ekipa Capital runner, dok je u mješovitoj ekipi prvo mjesto pripalo timu AtlantBH

Peto izdanje najatraktivnije i najenergičnije utrke ‘Sarajevski cener’ održano je.

Trasom koja prolazi kroz najljepše dijelove grada od sarajevske Vijećnice do Marijin Dvora, trčao je veliki broj trkačica i trkača koji su uspješno finiširali popularnu trku ‘Sarajevski cener’ i ‘5K team run’ timsku trku na pet kilometara.

Prvo mjesto utrke na 10 kilometara u muškoj kategoriji osvojio je Stenli Kipruto, na drugom mjestu se našao Džuro Borbelj, a treću poziciju zauzeo je Belmin Mrkanović dok se na četvrtom i petom mjestu našli Uroš Gutić i Ante Pokrajlić.

Kada je u pitanju ženska kategorija, također na dionicu od 10 kilometara, prvo mjesto zauzela je Olivera Jevtić, druga je bila Slađana Stamenković, a treće mjesto ostvarila je Lara Hofman, dok su četvrto i peto mjesto osvojile Alma Hrnjić i Amela Trožić.

U kategoriji muških timova najbolji su bili Team Greenwich, u ženskoj kategoriji, prvo mjesto zauzela je ekipa Capital runner, dok je u mješovitoj ekipi prvo mjesto pripalo timu AtlantBH.

Navedene trke održane su u organizaciji sarajevskog udruženja NGO Marathon Sarajevo.

Peto izdanje popularne trke ‘Sarajevski cener’ ostaće zapamćeno i po dodjeli priznanja “Duša od čovjeka”.

Ponosni vlasnik plakete, trkač koji je sistemom prodaje kilometara skupio najveću sumu novca za humanitarne svrhe je Jasmin Ligata.

“Zahvalio bih se svojim prijateljima koji su svojim novčanim donacijama pomogli da prodam najveći broj pretrčanih kilometara u humanitarne svrhe. Bez njih ja danas ne bih bio duša od čovjeka. Ovo priznanje je zapravo simbol prijateljstva i spona između dobrih ljudi kojih imamo na svakom ćošku. Za mene je ovo priznanje obavezujuće da istrajem u putu dobra zajedno sa svojim prijateljima ali i kolegama iz udruženja pomozi.ba” – izjavio je ovom prilikom Jasmin Ligata.

U saradnji sa Fondacijom za podršku i razvoj mentorstva “Stariji brat, starija Sestra” i udruženjem Pomozi.ba, učesnici i trkački timovi prodavali su pretrčane kilometre za dva cilja:

– Fond “Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo” – novčana podrška djeci koja nemaju mogućnosti da razviju talente i interesovanja, te ostvare svoj potencijal.

– Finansijska podrška za troškove zajedničkih aktivnosti 20 volontera Fondacije “Stariji brat, starija sestra“ koji marljivo rade s djecom lošijeg socijalnog statusa – troškovi pokrivaju period od godinu dana.

Nakon trke učesnike i posjetitelje zabavljao je popularni duo Drumjay & Bongox i Sarajevo drum orchestra i sarajevska violinistkinja Sanja Manov.