Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

legendarni rukometaš

Kiril Lazarov novi je makedonski selektor: Igrat ćemo brz i moderan rukomet

Novi selektor Lazarov je najavio da će pod njegovim vodstvom reprezentacija igrati brz i moderan rukomet, ali je napomenuo da to ne može da se primijeni preko noći

Najbolji makedonski rukometaš Kiril Lazarov (40) novi je selektor reprezenzacije Sjeverne Makedonije, saopštio je danas predsjednik nacionale rukometne federacije Živko Mukaetov.

On je, na online konferenciji za novinare rekao da je “juče na sjednici Upravnog odbira Rukometne federacije Makedonije (RFM) jednoglasno usvojen prijedlog o izboru Kirila Lazarova za selektora/trenera seniorske muške rukometne reprezentacije”.

Novi selektor Lazarov je najavio da će pod njegovim vodstvom reprezentacija igrati brz i moderan rukomet, ali je napomenuo da to ne može da se primijeni preko noći.

“Pod mojim vodstvom Makedonija će igrati brz i moderan rukomet. Ali to ne može da se promijeni preko noći. U predstojećim kvalifikacijskim mečevima nećemo promijeniti mnogo u igri jer nemamo vremena za to, ali vjerujte da ćete od Evropskog prvenstva gledati jednu Makedoniju koja igra moderno. Brz i moderan rukomet se igra u oba pravca”, rekao je Lazarov.

Rukometaš francuskog Nantesa i dugogodišnji kapiten reprezentacije je zahvalio RFM na pruženoj podršci i najavio da će uskoro objaviti imena saradnika.

“Uskoro ću objaviti spisak od 35 rukmetaša i mog stručnog štaba”, rekao je Lazarov, koji je na kormilu reprezentacije zamijenio Danila Brestovca (45) sa kojim krajem januara sprazumno raskinuta saradnja nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Na tom prvenstvu Lazarov je odigrao posljednji meč u dresu reprezentacije, a najavio je na kraju sezone da će završti i profesionalnu igračku karijeru.