Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KK Realway u svom kampu okupio velikane košarke

realway4

Već nekoliko dana traje košarkaški kamp na Bjelašnici u organizaciji KK Realway iz Sarajeva. Nakon otvaranja i prve smjene, koja je Bjelašnicu napustila i više nego zadovoljna, treneri iz KK Realway trenutno rade sa drugom smjenom košarkaša, koje su danas posjetili Dževad Alihodžić, legenda bosanskohercegovačke košarke i asistent selektora Damira Mulaomerovića u A selekciji, te Zoran Savić, jedan od najtrofejnijih košarkaša bivše Jugoslavije, te Dejan Kamenjašević.

– Specijalni gosti Kampa su najprije podijelili svoje bogato iskustvo sa našim učesnicima, dali zlata vrijedne savjete koji će im koristiti u nastavku karijere, te im i pomogli kroz trening koji su radili sa mladim lavovima Realwaya, kaže predjednik KK Realway Nedim Džemić, naglasivši kako je ovaj kamp, koji se već 13. godinu zaredom održava na Bjelašnici, dobio punu podršku pomenutih.

realway1

– Realway je najmasovnija škola košarke u Sarajevu i jedna od najmasovnijih u BiH i oduševljen sam projektima koje nudi ovaj klub, kazao je Savić, koji se družio sa učesnicima kampa.

KK Realway je još jednom dokazao kako u našoj državi uveliko doprinosi razvoju i afirmaciji košarke u ovo dijelu Evrope i to kroz rad sa mladim igračima iz cijele BiH.

realway2

U petak, specijalni gost kampa je selektor naše reprezentacije Damir Mulaomerović,a u subotu je predviđeno zatvaranje kampa, na kojem će biti upriličen i family day, gdje će roditelji učesnika pokazati svoje vještine u košarci, a biće odigran i All-star meč.