Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Red Bull Cliff Diving

Klikeri odlučili da će Meili Carpenter prva skočiti sa Starog mosta

meila carpenter
Foto: Red Bull/Sulejman Omerbašić

Redoslijed nastupa skakača odlučila je zabavna igra klikerima koju su takmičari sinoć odigrali tokom večere dobrodošlice, a odluka je pala na američku skakačicu

Takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023. u Mostaru počelo je danas izvođenjem prve serije skokova, a ove godine čast da se prva vine sa Starog mosta imala je Amerikanka Meili Carpenter.

Današnja prva serija takmičarskih skokova označava početak trodnevnog spektakla u Mostaru, na petoj stanici ovogodišnjeg prvenstva, saopćili su organizatori.

Takmičari danas skaču direktno s kamenog luka mosta, odajući na taj način počast tradiciji skokova koja u gradu na Neretvi traje duže od četiri i po stoljeća.

Čast da izvede prvi skok sa na Starog mosta ove godine, i tako otvori takmičenje najboljih svjetskih skakača i skakačica, pripala je Amerikanki Meili Carpenter, koja je za svoj salto unazad dobila 58,5 bodova.

Redoslijed nastupa skakača odlučila je zabavna igra klikerima koju su takmičari sinoć odigrali tokom večere dobrodošlice, a odluka je pala na američku skakačicu.

Takmičenje se nastavlja sutra drugom serijom skokova, koja će biti izvedena sa platformi visine 21 (žene), odnosno 27 metara (muškarci).

Veliko finale na rasporedu je u subotu, 9. septembra, s početkom u 14 sati.