Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Klub koji je njen suprug platio 29 miliona dolara, prodala za 1,66 milijardi

Gail Miller (1)

Novi vlasnik Smith rođen je u državi Utah, što je poprilična garancija da se franšiza neće seliti iz Salt Lake Cityja, što je bila najveća briga navijača prilikom promjene vlasništva

NBA klub Utah Jazz dobio je novog vlasnika.

Gail Miller prodala je franšizu Ryanu Smithu, osnivaču tehnološke kompanije Qualtrics, za 1,66 milijardi dolara, pišu američki mediji.

Larry H. Miller 1985. je platio 9,5 miliona dolara za 50 posto vlasništva nad Jazzom, a godinu dana kasnije otkupio je ostatak udjela za nešto manje od 20 miliona. Milijarder je preminuo 2009., ali klub je ostao u porodici na čelu s njegovom suprugom Gail, koja ga je sada prodala za više od 50 puta veći iznos od uloženog.

Novi vlasnik Smith rođen je u državi Utah, što je poprilična garancija da se franšiza neće seliti iz Salt Lake Cityja, što je bila najveća briga navijača prilikom promjene vlasništva.

Ryan Smith, novi vlasnik Jazzera

Jazz je prošle sezone bio jedan od favorita iz sjene za osvajanje naslova, ali je nakon restarta sezone u prvom krugu doigravanja ispao od Denver Nuggetsa 4:3, iako su vodili 3:1 u seriji.

Najskuplja promjena vlasništva jednog NBA kluba dogodila se 2017. kad je Tilman Fertitta kupio Houston Rocketse za 2,2 milijarde dolara.

Utah još nikad nije osvojila NBA naslov, a najbliže mu je bila 1997. i 1998. kad njena najbolja generacija na čelu s najboljim tandemom u NBA istoriji, Johnom Stocktonom i Karlom Maloneom, u finalima nije mogla preko Michaela Jordana i Chicago Bullsa.