Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Knicksi savladali Spurse, Pistonsi bolji od Raptorsa

anthony

Četiri susreta sjevernoameričke košarkaške NBA lige odigrana su sinoć, a izenenađenja su priredili košarkaši New York Knicksa i Detroit Pistonsa.

Knicksi, koji u ovoj sezoni igraju loše, na svom terenu su savladali jednog od favorita zapadne konferencije San Antonio Spurse s 94:90, dok su Pistonsi, koji također imaju nezavidnu sezonu, u gostima bili bolji od Toronto Raptorsa, jednog od favorita istoka.

Utakmica u New Yorku donijela je lošu igru Spursa, koji su s distance šutirali tek 37 posto, dok su Knicksi s druge strane imali polovičan uspjeh. Spursi u ovom meču nisu imali nikog ko bi podržao raspoloženog Kawhija Leonarda (36 poena, devet skokova, četiri asistencije), a pored njega jedini starter s dvocifrenim učinkom bio je LaMarcus Aldrige s 15 poena i deset skokova.

https://www.youtube.com/watch?v=lQj0jbWy5xM

U timu Knicksa, koji su u ovoj sezoni jedna od najnekonstantnijih ekipa, istaknuo se Carmelo Anthony s 25 poena i sedam skokova, Derrick Rose je dodao 18, a latvijski gorostas Kristaps Porzingis 16 poena.

Knicksi su na omjeru 24 pobjede i 33 poraza, a narednu utakmicu će igrati u srijedu protiv Oklahoma City Thundera, dok Spursi imaju 41 pobjedu i 13 poraza, a igrat će već danas u gostima protiv Indiana Pacersa.

Rezultati:

New York Knicks – San Antonio Spurs 94:90
Toronto Raptors – Detroit Pistons 101:102
Minnesota Timberwolves – Chicago Bulls 117:89
Sacramento Kings – New Orleans Pelicans 105:99