Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kobe Bryant u emotivnom pismu najavio povlačenje iz košarke

Kobe Bryant

Jedan od najboljih košarkaša modernog doba i najbolji strijelac NBA lige Kobe Bryant (37) najavio je da se povlači iz svijeta košarke.

Nakon što je 20 godina proveo u dresu Lakersa, od 1996. godine, Bryant krajem ove košarkaške NBA sezone odlazi u penziju zbog brojnih povreda koje je dobio proteklih sezona.

Ovu odluku najavio je u pismu objavljenom na internet stranici, a koje je posvetio “voljenoj košarci”.

“Kada smo se upoznali, bio sam dijete. Jednostavno moram da prihvatim tu činjenicu. Moje srce može izdržati, mozak također, ali tijelo kaže da je vrijeme za kraj. I to je uredu. Spreman sam te napustiti. Želim da to znaš. Želim da oboje uživamo u našim lijepim i ružnim zajedničkim trenucima. Dali smo jedno drugom sve što smo imali. Ono što si ti meni pružila daleko je veće od svega što sam ja učinio za tebe”, navodi se u pismu na kraju kojeg piše: “Zauvijek te volim”.

Njegova odluka u NBA prihvaćena je sa velikim žaljenjem.

Bryant je u svojoj karijeri zaradio pet naslova NBA prvaka, a tokom dvodecenijskog igranja na košarkaškom parketu osvojio je i dva olimpijska zlata. Na jednoj od utakmica postigao je 81 poen čime je ostao upisan u košarkašku historiju.