Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Procurile astronomske cifre

Koliko bi Fury i Joshua mogli zaraditi za međusobni susret

Tyson Fury i Anthony Joshua

Ukoliko sve bude prema planu, Tysona Furyja i Anthonyja Joshuu čeka bogata nagrada

Nakon što je u srijedu slavljenički objavljeno da je napravljen veliki iskorak u pregovorima za meč svjetskih bokserskih prvaka Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, u medijima su se pojavile i prve konkretne brojke o njihovim potencijalnim honorarima.

Iako su neke stvari još uvijek daleko od službenih, promotor Anthonyja Joshue Eddie Hearn u srijedu je otkrio da su oba boksera pristala na dva meča, ali i da je dogovorena ona finansijska strana priče.

Potom smo i od Furyjevog promotora Franka Warrena dobili nešto više detalja. On je, naime, razgovarajući s ESPN-om otkrio da je dogovorena 50-50 podjela novca.

“Oduvijek je u igri bilo 50-50 i revanš. Osim toga, ništa drugo nije dogovoreno i ugovor nije potpisan. Wilder bi trebao biti idući na redu za Furyja. Tamo negdje kraje godine, osim ako se nešto ne ispriječi tome”, objašnjava Warren.

Slavni promotor potom se bacio i na konkretne brojke:

“Nadam se da će se borba s Joshuom zaista dogoditi. Što se mene tiče, volio bih da ona bude moguća još ove godine. Njih dvojica mogli bi dobiti 60 do 70 miliona dolara svaki za samo jednu borbu. A dvostruko više ako dođemo do revanša.”

Prije nego što se do samog kraja razvije ova priča, ‘Kralj Cigana’ morat će obraniti svoju WBC titulu u trećem susretu s Deontayem Wilderom, a potom, vjerovatno, isto napraviti i u meču s obveznim izazivačem Dillianom Whyteom.

S druge strane, WBO, WBA, IBO i IBF prvaka Joshuu čeka meč s Kubratom Pulevom.