Ostali sportovi

UFC

Komentatori bili zapanjeni borbom: Ovakvo nešto još nisam vidio

17/01/2021

Daniel Cormier ovako je komentairao nastup Hollowaya: "Izgledao je kao Muhammad Ali. Da, Muhamed Ali se večeras borio u Abu Dhabiju."

Max Holloway zapanjio je fanove UFC-a sjajnom predstavom protiv Calvina Kattara u glavnoj borbi UFC on ABC večeri. Uzbuđenje nisu mogli sakriti ni stručni komentatori s prvog UFC eventa ove godine, održanog u Abu Dhabiju.

Holloway je pobijedio Kattara jednoglasnom sudijskom odlukom, 50:42. To je neviđeno u glavnim borbama u istoriji UFC-a. Još fascinantnije je da je Holloway za 25 minuta na Kattera sasuo gotovo 700 udaraca, kao i da je ovaj izdržao do kraja meča usprkos strahovitoj kanonadi koju je pretrpio.

Daniel Cormier ovako je komentairao nastup Hollowaya: “Izgledao je kao Muhammad Ali. Da, Muhamed Ali se večeras borio u Abu Dhabiju.”

Jon Anik nije vjerovao čemu je svjedočio: “Ispalio je skoro 700 udaraca. Ovako nešto još nisam vidio.”

Dan Hardy im se pridružio u nevjerici: “Ni ja nikada nisam vidio ovako nešto. Ovo je bilo nevjerovatno. Od prve do zadnje minute ga je prebijao laktovima, nogama, šakama…”

Cormier je dodao: “Još uvijek pokušavam izračunati kako je došao do pobjede 50:42. Koliko je to rundi 10:8? Mislim da je bila runda i 10:7. Ovo je nevjerovatno. Možda su porazi protiv Alexandera Volkanovskog doveli do ove verzije Maxa Hollowayja?”

Anik mu je odgovorio: “Ovo je njegova najbolja verzija. Sedam stotina udaraca u jednoj borbi. To je totalna ludost!”

Hardy je poentirao: “Dajte mu novu borbu za prvaka. Želim vidjeti ovu verziju Hollowayja u novoj borbi za naslov prvaka!”

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.