Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komšije o Njegošu Sikirašu: On je primjer kako uspjeti u životu

Mještani Stanice na Palama: Zlatni Njegoš Sikiraš trebao bi b

Nakon historijske pobjede kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u finalu protiv Litvanije i osvajanja zlatne medalja na Evropskom prvenstvu, čemu je veliki doprinos dao i Njegoš Sikiraš sa Pala, ekipa Anadolu Agency (AA) posjetila je mjesto Stanica Pale u kojem je rođen mladi košarkaš i gdje je, ustvari, napravio i prve košarkaške korake.

Mještani Stanice i Njegoševi poznanici imaju samo riječi hvale o ovom igraču napominjući kako se radi o vrlo lijepo odgojenom i vrijednom dječaku.

[pull_quote_left]Njegoš Sikiraš, rođen je 4. novembra 1999. godine[/pull_quote_left]

Stefan Štipina, koji je, kako kaže, nekada igrao košarku sa Njegošem na lokalnom igralištu, za AA je izjavio da je njegov prijatelj oduvijek imao izraženu želju da uspije i postane poznat.

“Njego je ovdje napravio prve korake, počeo da se bavi košarkom. To je fin, pristojan, izuzetan dečko, privržen porodici i željan uspjeha”, rekao je Štipina koji je i sam trenirao košarku, a danas studira pravo.

Naglasio je kako su Njegoša od djetinjstva učili i odgajali da bude dobar prema svima i da poštuje sve ljude.

Stefan Štipina

Stefan Štipina

“On je vrlo pristojno dijete, uvijek je bio na svome mjestu. Trudio se da bude dobar prema svima, kako prema drugovima tako i prema porodici. Sve riječi hvale”, rekao je Štipina, dodajući da se trud koji je uložio već isplatio nakon osvajanja zlatne medalje na Eurobasketu u Litvaniji.

“Za njega je ovo ogroman uspjeh, planetaran. Ako Bog da isplatit će mu se njegov trud i napor koji je uložio. To mu se već i isplatilo”, istakao je Njegošev prijatelj iz djetinjstva.

Ivica Topić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Stanica Pale, je za Anadolu Agency istakao kako bi Njegoš trebao biti primjer svakom djetetu da se poštenim radom i trudom može uspjeti u životu.

 Ivica Topić

Ivica Topić

“Njegoš je dijete koje se razvijalo u Mjesnoj zajednici zajedno sa ostalom djecom koja su ovdje živjela i odrastala. Njegoš je kao i svako dijete koje je živjelo u ovim uslovima vrijedan. Evo vidite njegov rezultat. Njegov trud se isplatio. Možemo da kažemo da je on primjer ostaloj djeci, kako jedno dijete svojim uspjehom i radom može da postigne nešto u životu, a ne sjedeći i čekajući da mu neko nešto drugi servira”, kazao je Topić.

Istakao je kako u tom mjestu godinama postoji vrlo razvijena tradicija bavljenja sportovima što je, na neki način, pomoglo i Njegoševom razvoju u vrhunskog sportistu i jednog od pet najboljih igrača na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

“Zajedno smo sa djecom u protekle četiri godine organizovali niz aktivnosti koje su rezultirale time da imamo sada uslove da se djeca mogu, kako rekreativno tako i aktivno da se bave sportom. Ovdje imamo uslove za bavljenje svim sportovima tako da djeca u Mjesnoj zajednici, ali i djeca Pala, mogu doći na kompleks da se razvijaju u duhu sporta”, rekao je predstavnik ove Mjesne zajednice.

Njegoš Sikiraš, rođen je 4. novembra 1999. godine. Trenutno je član italijanske ekipe Stella Azzura. Jedan je od najtalentovanijih igrača svog uzrasta u Evropi, a na Evropskom prvenstvu u Litvaniji izabran je u najbolju petorku takmičenja.