Ostali sportovi

Kopljaš iz Zenice završio kao posljednji u grupi A

08/08/2018

Zeničanin Dejan Mileusnić, koji je na 24. evropskom prvenstvu u Berlinu danas nastupio u kvalifikacijama u bacanju koplja, nije uspio izboriti plasman u finale, koje je na programu sutra navečer.

Bh. rekorder bacio samo 67,16 metara te je bio i jedini takmičar koji u grupi A nije prebacio 70 metara pa je završio kao posljednji, 14. u svojoj grupi. Inače, u grupi A normu od 82 metra prebacili su samo Poljak Marcin Krukowski s 84,35 metara i Nijemac Andreas Hofmann s 82,36 m.

Ostali će, za plasman među prvih 12, koliko će ih nastupiti u finalu, morati sačekati rasplet grupe B, u kojoj će uskoro u kvalifkacijama također nastupiti 14 bacača. Srbijanac Vedran Samac s dužinom 75,89 metara završio je kao 10-i u grupi A pa je izvjesno da se ni on neće plasirati u finale.

Tako je od bh. predstavnika, do sada najbolji plasman ostvario bacač kugle Mesud Pezer, koji se i jedini plasirao u finale, u kojem je sinoć bio 12. Hamza Alić je u kvalifikacijama kugle bio 20-i, a Kemal Mešić 27.

Sutra će u kvalifikacijama za polufinale na 800 metara, koje počinju u 11.30 sati, trčati srednjeprugaši Amel Tuka i Abedin Mujezinović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.