Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaši BiH dočekat će Rusiju u Tuzli

teletovic – reprezentacija

Utakmica kvalifikacija za evropsko prvenstvo u košarci između Bosne i Hercegovine i Rusije bit će odigrana u Tuzli, dogovoreno je danas na sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatana Muratovića sa članom Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Mirsadom Đonlagićem i sekretarom KSBiH Dubravkom Barbarićem.

– Tuzlanski kanton se već ranije pokazao kao dobar domaćin kada je u pitanju organizacija međunarodnih sportskih susreta i nama je čast i zadovoljstvo da ugostimo naše najbolje košarkaše. Posebno nam zadovoljstvo pričinjava činjenica da u našoj ekipi, osim selektora Mulaomerovića, imamo i Teletovića, Nurkića, Kikanovića, Miloševića, Sulejmanovića, Karahodžića i Halilovića koji potiču iz ovih krajeva – rekao je premijer Gutić.

Đonlagić je naglasio da se radi o veoma važnoj utakmici, te da se radi o sportskom događaju godine, s obzirom na to da u Tuzlu dolazi košarkaška velesija Rusija u najjačem sastavu.

Premijer Gutić i ministar Muratović su čestitali predstavnicima Košarkaškog saveza BiH na rezultatima koji se ostvaruju u veoma teškim uslovima za rad.

Predstavnici KSBiH očekuju da se reprezentacija BiH direktno plasira na Eurobasket 2017., koji će biti održan u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.