Ostali sportovi

Kvalifikacije za EP

Košarkaši BiH okupljaju se u Rigi, igraju dvije utakmice bez rezultatskog značaja

15/02/2021

Reprezentacija biH u posljednja dva meča u kvalifikacijama igra protiv Grčke (20. februara) i Bugarske (22. februara)

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Rigi, gdje će odigrati preostala dva susreta u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. godine.

Dio reprezentacije otputovao je sinoć u Beograd, odakle danas kreće put Rige gdje će se sastati s ostalim članovima reprezentacije.

Reprezentacija biH već je osigurala plasman na EP, tako da preostala dva meča neće imati rezultatski značaj za tim Vedrana Bosnića.

– Imamo taj luksuz da smo se već uspjeli kvalifikovati za EP sto nam omogućava da pružimo priliku i odgovornosti igračima koji to nisu imali priliku u prva dva prozora – kazao je Bosnić, koji u Rigi neće moći da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca.

– Nažalost, u Rigi nećemo moći računati na našeg kapitena Miralema Halilovića koji je operisao vilicu prije par dana, kojem želimo brzi oporavak i povratak u reprezentaciju. Milošević i Atić su dobili poštedu u ovom prozoru zbog iscrpljenosti i povreda, na tim pozicijama želimo dati više prostora nekim drugim igračima. Musa kao igrač Efesa i Eurolige nije dobio zeleno svjetlo svog kluba za ovaj prozor što je i očekivano s obzirom na situaciju odnosa između FIBE i Eurolige. Vratili smo kult reprezentacije što je uz odlazak na EP bio jedan od mojih velikih ciljeva. Svi koji su dio ovog projekta imaju odgovornost da daju svoj maksimum na terenu i van njega kako bismo bili još bolji u svakom segmentu što čini ponosnim i naše vjerne navijače – dodao je selektor bh. tima.

Reprezentacija biH u posljednja dva meča u kvalifikacijama igra protiv Grčke (20. februara) i Bugarske (22. februara).

Spisak bh. igrača za završni prozor kvalifikacija za Eurobasket u Rigi: John Roberson (Estudiantes, Španija), Sani Čampara (Split, Hrvatska), Muhamed Pašalić (Bosna Royal, BiH), Karlo Matković (Mega Soccerbet, Srbija), Amar Alibegović (Virtus Bologna, Italija), Aleksandar Lazić (Mornar, Crna Gora), Adin Vrabac (Krka, Slovenija), Emir Sulejmanović (Tenerife, Španija), Tihomir Vranješ (Zrinjski, BiH), Haris Delalić (Čelik, BiH), Kenan Kamenjaš (Spars, BiH), Amar Gegić (Spars, BiH), Ajdin Penava (Mons, Belgija), Darko Talić (Igokea, BiH), Jure Zubac (Široki, BiH), Ismet Sejfić (Sutjeska, Crna Gora), i Nedim Buza (Spars, BiH).

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.