Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaši BiH počinju pretkvalifikacije utakmicom protiv Švedske

vujosevic

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv selekcije Švedske započeti pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Izabranici Duška Vujoševića pokušat će ostvariti prvu pobjedu u grupi A, u kojoj pored Švedske i BiH nastupaju još selekcije Slovačke i Armenije.

Ulogu favorita u ovom meču bh. košarkaši prepustili su selekciji Švedske koju s klupe vodi Sarajlija Vedran Bosnić.

Reprezentativac BiH Nedžad Muratović očekuje tvrdu i neizvjesnu utakmicu, ali vjeruje da BiH može ostvariti pozitivan rezultat.

– Radili smo naporno i dobro se pripremili za Šveđane. Uz adekvatan angažman i savjete selektora Vujoševića sigurno možemo ostvariti dobar rezultat. Ostavit ćemo srce na terenu – izjavio je Muratović.

Vujošević je zadovoljan pripremama i zalaganjem bh. košarkaša u pripremnom periodu, a ističe da će za svaku pobjedu morati dati sve od sebe.

– Švedska je iskusna ekipa koja zna sve o nama. Ovo je mlada ekipa BiH tako da nas očekuje težak meč u kojem moramo dati sve od sebe na terenu – rekao je Vujošević.

Utakmica 1. kola pretkvalifikacija za SP 2019. između Švedske i BiH će biti odigrana danas u Norrkopingu s početkom u 18 sati.