Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraj

Košarkaši BiH porazom završili kvalifikacije, ništa od Mundobasketa

beciragic eurobasket fiba

Mađare je do pobjede predvodio sjajni Benke s 19 poena, 18 je dodao Eilingsfeld, a 17 Somogyi

Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi su u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od strane selekcije Mađarske rezultatom 87:77.

Mađari su na domaćem terenu savladali Zmajeve, te tako naš državni tim neće učestvovati ni na ovom Mundobasketu.

Što se tiče same utakmice, naš tim je sjajno otvorio utakmicu i u prvoj četvrtini je u jednom trenutku vodio 23:16, ali uslijedio je veliki pad u igri u drugoj dionici nakon koje su Mađarli imali prednost 46:37. Naš tim je uspio da se vrati početkom drugog poluvremena i smanji prednost Mađara (46:48), nakon čega je uslijedio uzbudljiv finiš utakmice. Osam minuta prije kraja poravnali smo na 66:66, a potom su se ekipe smjenjivale u vodstvu.

Ipak, Mađari su u finišu pogodili nekoliko vezanih šuteva i došli su do trijumfa.

Plasman na veliko takmičenje može slaviti Crna Gora, koja je na kraju zauzela treće mjesto, iza Francuske i Litvanije, koje također iz naše grupe idu na SP.

Podsjećamo, osim pobjede u zadnjem kolu protiv Mađarske, trebala nam je i pobjeda Češke u Crnoj Gori, što se nije desilo. Crnogorci su slavili ubjedljivo, 88:70.

Mađare je do pobjede predvodio sjajni Benke s 19 poena, 18 je dodao Eilingsfeld, a 17 Somogyi. Kod BiH se istakao Roberson s 22 poena, 15 je ubacio Halilović, a 14 Vrabac.

Mađarska – Bosna i Hercegovina 87:77 (19:23, 27:14, 17:23, 24:17)