Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaši BiH u Istanbulu poraženi od Turske

buza-todic

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u pripremnoj utakmici protiv selekcije Turske u Istanbulu poražena rezultatom 66:58, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija BiH je prvu četvrtinu bila bolja sa 20:19, dok je Turska drugu četvrtinu završila u svoju korist rezultatom 18:8. Selekcija Turske je i u trećoj četvrtini bila bolja sa 17:12, dok su košarkaši BiH zadnju četvrtinu bili bolji rezultatom 18:12.

BiH je u određenim momentima pokazala dobru i kvalitetnu igru, što ipak na kraju nije bilo dovoljno za pobjedu u ovoj pripremnoj utakmici za Eurobasket.

Inače, seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 12. do 15. avgusta u Turskoj će odigrati tri utakmice na pripremnom turniru za Eurobasket 2015.

“Zmajevi” će se, osim s Turskom, sastati s Grčkom u petak u 16.30 sati, a posljednju utakmicu odigrat će protiv reprezentacije Tunisa (subota, 15.30).

Do sada su izabranici Duška Ivanovića odigrali tri pripremne utakmice i upisali dva poraza i pobjedu.

Po poraz i pobjedu od Gruzije (75:78 i 82:67) i jedan neuspjeh protiv Hrvatske (62:74).

Selekciju BiH, koja je oslabljena neigranjem trojice ponajboljih igrača – Mirze Teletovića, Jusufa Nurkića i Nihada Đedovića, očekuje poslije turnira u Istanbulu još devet prijateljskih utakmica na kojima će dizati formu do Evropskog prvenstva.

BiH će na Eurobasketu u grupnoj fazi ukrstiti koplja s Poljskom, Finskom, Rusijom, Izraelom i domaćinom Francuskom.