Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Košarkaši BiH večeras u Mejdanu traže čudo, meč u direktnom TV prijenosu

robinson fiba

U slučaju da BiH pobijedi Crnu Goru sa više od 19 poena razlike, ponovo će morati da savlada Mađarsku u gostima kako bi stigla do Svjetskog prvenstva

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u tuzlanskoj dvorani “Mejdan” protiv selekcije Crne Gore igrati odlučujući meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Pred izabranicima selektora Adisa Bećiragića je izuzetno težak posao, jer potrebna im je pobjeda od najmanje 20 poena razlike da zadrže šanse da se plasiraju na SP. U taboru selekcije BiH se nadaju da će taj cilj postići na krilima tuzlanske publike i domaćeg terena.

– Nadamo se prvo da ćemo pobijediti, a zatim i ganjati visoku razliku koja nam je potrebna. Želimo dati maksimum na terenu. Spremamo se da damo više od maksimuma, jer jedino tako možemo doći do cilja – rekao je Bećiragić.

U taboru Crne Gore žele ovjeriti plasman na Svjetsko prvenstvo pobjedom u “Mejdanu”.

– Želja za pobjedom i optimizam su na izuzetno visokom nivou uoči duela u Tuzli. U prethodnih nekoliko dana ste vidjeli stav igrača, svi su spremni za veliku borbu kako bi već u meču koji slijedi obezbjedili plasman na Mundobasket. Želju i optimizam, moramo da potkrijepimo izuzetnom agresivnošću i energijom u oba smjera jer želimo pobjedu u Tuzli – rekao je selektor Crne Gore Boško Radović.

Utakmica će biti odigrana večeras u 20 sati u “Mejdanu”.

Nakon susreta sa Crnom Gorom košarkaši BiH za tri dana gostuju Mađarskoj u posljednjem meču kvalifikacija.

Direktan TV prijenos ćete moći gledati na Sport Klubu 3.