Ostali sportovi

Derbi 9. kola

Košarkaši Čelika niz od pet pobjeda žele produžiti protiv Radničkog

13/12/2019

U konkurenciji za tim bit će i Stefan Britvar, koji je sanirao povredu koju je zadobio u zadnjem kolu i pobijedi na gostovanju kod Bošnjaka u Hadžićima (94:89)

Derbi 9. kola A1 lige Federacije Bosne i Hercegovine za košarkaše, sutra u 16.00 sati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović“ igraju drugoplasirani zenički Čelik (6-2) i četvrtoplasirani goraždanski Radnički (5-3).

U konkurenciji za tim bit će i Stefan Britvar, koji je sanirao povredu koju je zadobio u zadnjem kolu i pobijedi na gostovanju kod Bošnjaka u Hadžićima (94:89).

-Radnički je prošle godine bio dosta slabiji, ali ove su godine doveli i dva Amerikanca. Ako njih uspijemo zaustaviti mislim da možemo slaviti. Sve je u našim glavama – kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Armel Mujaković.

Podsjetio je da su na otvaranju sezone izgubili prva dva domaća meča, ali sada su već u seriji od pet uzastopnih pobjeda.

-Ključ pobjede bit će da zaustavimo njihova dva Amerikanca, koji svaku utakmicu kombinovano postižu između 50 i 60 poena. Nadam se da ćemo, ako njih pobjedimo i zadržimo niz pobjeda, u narednom kolu, kada ponovo igramo kući, dobiti i Gračanicu te u zadnjem kolu u gostima Brčko Distrikt – kazao je zenički centar Namik Varupa, koji je podsjetio da je Radnički zadržao trenera i centarsku liniju iz prošle sezone.

Navijači će uz kupljenu ulaznicu sutra biti nagrađeni i kalendarom za narednu godinu, sa slikom seniorskog tima.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.