Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaši OKK Slobode žele četvrti trijumf protiv Kaknja

fena_sloboda_pres (1)

Košarkaši OKK Slobode u ovoj sezoni dobili su sve duele s Kakanjcima, a u sutrašnjoj, veoma bitnoj utakmici 9. kola Lige 6, žele četvrti trijumf protiv izabranika Josipa Pandže i vjeruju da će im on osigurati mjesto u play-offu.

Istina, postoje još neke kombinacije u vezi s „putnicima“ u polufinale doigravanja, ali one spadaju u domen „teorija zavjere“, te o tome nije bilo govora danas na konferenciji za novinare u Tuzli.

– Bez obzira što smo ih tri puta pobijedili, naš sutrašnji protivnik je kvalitetna ekipa. Iako još nemaju pobjedu u Ligi 6, ne treba zaboraviti da su lani igrali u finalu play-offa – rekao je trener Velimir Gašić.

Razočaran je igrom svojih pulena u prošlom kolu protiv Bosne Royal u Sarajevu.

– Stalno naglašavam da imamo mladu ekipu, a oni će se morati naučiti odnosu prema igri i nakon pobjeda, ali i nakon poraza. Očekujem da sutra pokažu maksimum kako bismo došli do pobjede – kaže trener OKK Slobode.

Kapiten Tuzlaka Enes Latifagić širi optimizam i nada se da će njegovi suigrači pokazati pravu vrijednost u sutrašnjem duelu.

– Kakanj je iskusna ekipe i neće biti lako doći do pobjede. Očekujem podršku s tribina kakva je bila cijele ove sezone i u tom slučaju nadam se našoj pobjedi koja bi nas trebala odvesti u play-off – izjavio je Latifagić.

Utakmica OKK Sloboda – Kakanj igra se sutra od 19.30 sati.