Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u tuzlanskom "Mejdanu"

Košarkaši Sparsa osvojili Kup “Mirza Delibašić” – sistema A

okk sloboda

Tako nešto se u Mejdanu godinama nije vidjelo, ali valja reći da je ekipa iz Sarajeva racionalno trošila svoje igrače, dok se Tuzlacima ponovo osvatila „kratka klupa“

Košarkaši Sparsa pobjednici su Kupa „Mirza Delibašić“ – sistema A, nakon što su večeras u dvorani Mejdanu u Tuzli pobijedili ekipu OKK Slobode rezultatom 78:74 (16:22, 20:25, 6:17, 36:10).

Na taj način ekipa trenera Marka Trbića plasirala se na završnicu Kupa „Mirza Delibašić“ i igrat će idućeg vikenda na završnom turniru s Igokeom, ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada, te pobjednikom susreta Široki – Zrinjski.

Završnica utakmice bila je dramatična, premda to na kraju treće četvrtine niko nije mogao predvidjeti. Naime, Tuzlaci su u tom trenutku vodili 64:42 i u dobro popunjenom gledalištu počelo se slaviti.

Međutim, tako nisu mislili košarkaši Sparsa, koji su počeli iz svih pozicija zasipati koš domaćina, dok su domaći skoro stali, pa su minutu prije kraja gosti preokrenuli rezultat na 74:75, a zatim su efektan kraj začinili s još tri poena za konačnih 74:78.

Tako nešto se u Mejdanu godinama nije vidjelo, ali valja reći da je ekipa iz Sarajeva racionalno trošila svoje igrače, dok se Tuzlacima ponovo osvatila „kratka klupa“.

Pred tuzlanskom publikom debitovao je Amerikanac Gregg Thondique, ostavio je dobar dojam, ali će debi pamtiti po nevjerovatnom porazu u utakmici u kojoj su Tuzlaci mogli prvi u ovoj godini, nakon serije 0-12, nanijeti poraz Sparsima.

U ekipi OKK Slobode Thondique je postigao 17, Zlatko Jovanović 16, a Milivoje Božović 14 poena.

U ekipi Sparsa Stefan Glogovac je ubacio 15, Draško Albijanić 11, a Sandi Grubeljić 10 poena.

Na početku utakmice pročitano je pismo porodice Delibašić, koji su svim učesnicima poželjeli puno uspjeha, istaknuvši kako bi voljeli da prvi osvajač trofeja „Mirza Delibašić“ bude tuzlanski klub, gdje je čuveni Kindže počeo blistavu karijeru. To se, na žalost tuzlanskih ljubitelja košarke, neće ostvariti.