Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EP

Košarkašice BiH večeras protiv Estonije žele nastaviti pobjednički niz

big_1573973533-bh-kosarkasice-docekuju-svicarsku-ali-ne-smiju-unaprijed-upisati-pobjedu

BiH je u prva dva kola kvalifikacija savladala favorizovanu Rusiju, a zatim i Švicarsku i trenutno je prvoplasirana ekipa u Grupi C

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Sarajevu dočekati selekciju Estonije u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

BiH je u prva dva kola kvalifikacija savladala favorizovanu Rusiju, a zatim i Švicarsku i trenutno je prvoplasirana ekipa u Grupi C .

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo naglašava da bi pobjede u naredna dva meča, večeras protiv Estonije te protiv Rusije za dva dana, našim košarkašicama donijele sigurno prvo mjesto u grupi, dok bi i samo jedna pobjeda značila mnogo.

“Pobjedama u ta dva meča sigurno bismo završili kvalifikacije na prvom mjestu, dok bi i s jednom pobjedom napravili odličan posao pod uslovom da u februaru slavimo protiv Švicarske i Estonije. Ruskinje su proglašene najjačom ekipom u kompletnim kvalifikacija, mi smo u mečevima protiv njih bili otpisani, velikim zalaganjem i motivacijom pokazali smo da možemo pobijediti takvu reprezentaciju. Nadamo se da ćemo takvu igru uspjeti ponoviti, ali protiv tako jake selekcije niko nije favorit”, izjavio je Lojo.

Dodaje da mu je žao što bh. košarkašice u tim mečevima neće imati podršku publike, te da je situacija u cijelom sportu zbog pandemije koronavirusa izuzetno teška.

“Nažalost nećemo imati pomoć publike. Nadali smo se da ćemo u ovim mečevima imati podršku par hiljada ljudi u velikoj dvorani, što bi nam sigurno dalo dodatni vjetar u leđa, ali to se neće dogoditi. Ovo je specifična situacija za sport i košarku. prvi put se susrećemo s balonom gdje je onemogućen bilo kakav kontakt s vanjskim svijetom i teško je govoriti o formi igračica jer je u mnogim evropskim zemljama sport obustavljen”, zaključio je.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Estonija igra se u sportskoj dvorani Hotela Hills u Sarajevu u 20 sati, uz direktan prijenos na BHT1. Drugi susret Grupe C između Švicarske i Rusije možete takođe pratiti u programu BHT1, od 16:50 sati.