Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

održan žrijeb

Košarkašice saznale protiv koga će igrati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Sarajevo: Kvalifikacijska utakmica za Europsko košarkaško prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Belgije
11.11.2021., dvorana Mirza Delibasic, Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kvalifikacijska utakmica za Europsko kosarkasko prvenstvo izmedju Bosne i Hercegovine i Belgije. Jonquel Jones Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Izabranice selektora Gorana Loje igrat će u kvalifikacionoj grupi protiv Japana, Bjelorusije i Kanade, a utakmice će igrati u Osaki

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala imena protivnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Australiji koje se igra naredne godine, a to je određeno današnjim žrijebom u Ženevi.

Izabranice selektora Gorana Loje igrat će u kvalifikacionoj grupi protiv Japana, Bjelorusije i Kanade, a utakmice će igrati u Osaki.

Sa svakog turnira po tri prvoplasirane ekipe će izboriti učešće na Svjetskom prvenstvo, a turniri će se igrati u Beogradu, Washingtonu i Osaki. Utakmice se igraju u februaru naredne godine.

Kvalifikacioni turnir će se održati od 10. do 13. februara, dok će se Svjetsko prvenstvo održati od 22. septembra do 1. oktobra 2022. godine.