Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkašice ŽKK RMU Banovići poražene na domaćem terenu (FOTO)

zkk rmu banovici 1

U utakmici drugog kola regionalne WABA lige u Banovićima, domaćim košarkašicama sreća nije bila naklonjena. ŽKK RMU Banovići izgubio je od kranjskog Triglava rezultatom 80:83.

Tokom cijelog meča, vodila se prava borba za svaki koš. Publika, u skoro ispunjenoj dvorani SCK Banovići, uživala je u odličnoj igri oba tima.

Domaće košarkašice su se u trećem periodu uspjele rezultatski odvojiti, nakon što je Lačić uvezala tri trojke u tri napada. U dramatičnoj završnici gošće su uspjele okrenuti situaciju u svoju korist i povesti, da bi u konačnici upisale prednost od 3 poena.

U ŽKK Triglavu najbolja je bila Urška Zibert, sa postignutih 22 poena. Među domaćim košarkašicama 20 poena je postigla Nikolina Zubac, a odličan učinak imala je i standardno dobra Danira Musić sa 15 poena i 7 asistencija.

I pored očekivanja pozitivnog ishoda po domaći tim, trener Jurčenko nije krio nezadovoljstvo igrom svog tima.

„Očekivali smo pobjedu i izmakla nam je „za dlaku“. Ovo je bila teška utakmica za nas, nismo ispoštovali naše interne dogovore, unutar ekipe, i evo rezultat nam to i potvrđuje. Čestitke ekipi Triglava na pobjedi“, rekao je Goran Jurčenko nakon utakmice.

„Mislim da smo odigrali jako dobro. Držali smo se koncepta i dogovora. Izdržali smo do kraja. Znali smo da se moramo držati i da se ne smijemo ni u jednom trenutku predati i na kraju smo izvukli dobru utakmicu“, rekao je Ernest Novak, trener Triglava, ne krijući zadovoljstvo zbog osvojenih bodova na gostujućem terenu.

Košarkašice iz Banovića, u naredom kolu gostuj kod bugarske Montane u srijedu, 17. oktobra.