Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaška reprezentacija BiH dobila novog selektora

ABA Liga, Crvena Zvezda – Cedevita

Jasmin Repeša novi je selektor košarkaške reprezentacije BiH. Repeša je na ovoj poziciji naslijedio Duška Vujoševića koji je zbog zdravstvenih problema prekinuo ugovor sa Košarkaškim savezom BiH.

Okupljanje reprezentacije pred kvalifikacione mečeve protiv Finske i Češke zakazano je za ponedjeljak, iako je trebalo biti četiri dana ranije (četvrtak). Ipak, zbog odlaska Mensura Bajramovića u Hong Kong, čime je naš tim ostao bez selektora, KSBiH odlučio je pomjeriti okupljanje kako bi igrače dočekao novi selektor.

Reprezentaciji BiH u ponedjeljak bi se mogao priključiti i Nemanja Gordić, koji je prema nezvaničnim informacijama u svađi s bivšim selektorom Vujoševićem, tako da bi naš tim naredne dvije kvalifikacije utakmice mogao dočekati u izuzetno jakom sastavu, posebno ako znamo da su dolazak već potvrdili NBA igrači Džanan Musa i Jusuf Nurkić.

Naši košarkaši će se okupiti u ponedjeljak u 14 sati u sarajevskom hotelu Holiday, a utakmice igrati 13. septembra u Finskoj te 16. septembra u Sarajevu protiv Češke.