Košarkaški BiH družili se s mladima u Zenici

reprezentativci_druzenje_zenica

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sudjelovala je sinoć na druženju s mladima Zenice na svečanosti tokom koje su otvoreni košarkaški tereni s rasvjetom, na kojima se vrele ljetne večeri ispunjavaju igranjem basketa.

Dva košarkaška terena u Sportskom centru Kamberovića polje na opće zadovoljstvo mladih Zeničana potpuno su preuređena uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta, Grada Zenice i učešćem zaposlenika JP za održavanje sportskom objekata.

Terene je mladim zeničkim sportašima na korištenje predao reprezentativac Adin Vrabac, koji je poželio da neko od mladih nakon basketa zaigra i ‘veliku košarku’.

– Ova pozitivna sportska atmosfera obećava puno i vjerujem da će ovaj august biti mjesec košarke i velikih rezultata. Sutra trebamo da ispunimo Arenu do posljednjeg mjesta i damo svoj doprinos, kako bi naši momci napravili važan korak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Presretan sam što smo uspjeli napraviti još jedan sportski kutak u našem gradu, a atmosfera govori da je ovo pun pogodak – istakao je direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poželio je sugrađanima još puno ovakvih objekata, a gostima dobrodošlicu i vrijedne rezultate uz ponudu da zenička Arena bude njihov novi sportski dom za vrhunske rezultate.

– Zenica je grad sporta i tako se osjećajte, a mi vam nudimo gostoprimstvo, saradnju i podršku u narednom periodu. Ponudit ćemo vam da ovo bude i vaša košarkaška baza, kao i nogometne reprezentacije, jer ste vi nova generacija koja dolazi i od srca vam čestitam na rezultatima – kazao je Kasumović.

Šef stručnog štaba bh. košarkaške reprezentacije Duško Vujošević istakao je da su zadovoljni uslovima u Zenici, da su uslovi u dvorani izvanredni, kao i hotelski smještaj, a mladima Zenice poželio da na sportskim terenima u narednom periodu igraju buduća velika imena košarke.

Nakon službenog dijela svečanosti otvaranja košarkaških terena reprezentativci su se družili s najmlađima, koji su željeli fotografisati sa svojim sportskim ljubimcima.