Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaški juniori BiH savladali Litvaniju

kosarka-juniori

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Litvanije rezultatom 79:70 u drugoj utakmici U-18 Evropskog prvenstva koje se igra u turskom Samsunu.

Prvo poluvrijeme pripalo je reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Mladi košarkaši BiH od početka su imali inicijativu i vodstvo.

Prvu četvrtinu su završili u svoju korist rezultatom 19:15. U nastavku utakmice, izabranici Josipa Pandže su pojačali tempo, te u drugoj četvrtini, u jedom dijelu, vodili 15 poena razlike.

Međutim, u finišu prvog dijela Litvanci su iskoristili nekoliko pogrešaka u odbrani i napadu selekcije BiH i na poluvrijeme otišli pri rezultatu 38:32 u korist BiH.

U nastavku utakmice Litvanci su zaigrali agresivnije i s mnogo presinga, te su u trećoj četvrtini nakratko imali i vodstvo, ali su se bh. košarkaši brzo konsolidovali i vratili prednost u svoju korist. Rezultat u trećoj četvrtini glasio je 54:52 za BiH.

Do kraja utakmice reprezenativci BiH uspjeli su zadržati prednost i mirno privesti utakmicu kraju te su zasluženo slavili.

Najefikasniji u ekipi BiH bio je Darko Talić s 19, dok je Džanan Musa ubacio 17 poena.

Kod Litvanaca je to bio Sedekerskis s 25 postignutih poena.

Reprezentacija BiH jučer je u prvoj utakmici savladala Izrael rezultatom 103:102.

Narednu, treću utakmicu u grupi C, BiH igra u nedjelju protiv selekcije Latvije u 18.45 sati.