Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bizarni politički obračun

“Kozara” isključena: Biciklistički klub iz Prijedora kažnjen jer se takmičio pod zastavom BiH

Biciklistički savez RS
Foto: Biciklistički savez RS

“U ovim vremenima kad se Republika Srpska bori za svoja ustavom data prava, biciklisti čvrsto stoje uz nju i još jednom poručuju da RS nije na prodaju”, zaključili su borbenim pokličem svoje saopćenje iz Biciklističkog saveza RS

Biciklistički klub iz Prijedora isključen je iz članstva u savezu koji djeluje na nivou Republike Srpske jer su se članovi tog kluba takmičili pod zastavom BiH. Bizarni politički obračun sa sportistima iz biciklističkog kluba koji nosi naziv Kozara potvrđen je danas kada su iz saveza RS objavili kako su ih isključili iz svog članstva.

Postojeći Biciklistički savez BiH u saopćenju su nazvali “neformalnom grupom građana” uz tvrdnju kako on nije zakonito utemeljen, odnosno kako on mora postojati tek kao neka vrsta udruženja koje čine entitetski savezi.

“Nismo više mogli i željeli trpjeti ucjene i samovolju nazovi čelnika BSBiH koji su na sve načine omalovažavali Republiku Srpsku”, stoji u saopćenju.

Predsjednika Kozare Gorana Garaču iz biciklističkog saveza RS su uz to optužili kako nije dovoljno podržavao uspostavu biciklističke utrke Banja Luka – Beograd, a zasmetalo im je i to što klub iz Prijedora organizuje biciklističku utrku na Kozari u saradnji s klubovima iz Federacije BiH.

“U ovim vremenima kad se Republika Srpska bori za svoja ustavom data prava, biciklisti čvrsto stoje uz nju i još jednom poručuju da RS nije na prodaju”, zaključili su borbenim pokličem svoje saopćenje iz Biciklističkog saveza RS.