Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Kralj cigana” preuzeo tron: Upoznajte čovjeka koji je prebio Klitschka

Tyson_Fury_2682639b

Tyson Fury(27) je bacio na koljena velikog šampiona! On nije samo pobijedio, bukvalno je prebio Vladimira Klitschka. Ukrajinac nije znao gdje se nalazi. Ostao je na nogama, ali odluku sudija niko nije morao da čeka.

Odmah je bilo jasno da će prvi put od 2004. godine osetiti gorčinu poraza. Preko noći Fury je postao svjetska mega zvijezda!

U ringu je pokazao neustrašivost, a i van “konpaca” njegova priča je više nego interesantna.

Sam je sebi nadjenuo nadimak “Kralj cigana”. On je iz irske porodice putnika i sve dok se nije oženio živio je u prikolici. I pored toga, skromnost mu nije vrlina. Za sebe, potpuno ozbiljan, kaže da je “najbolji teškaš svih vremena”.

article-2705995-1EB048C200000578-876_964x563

Od prvog dana njegov život je velika borba. Rodio se tri mjeseca ranije, i doktori su bili gotovo sigurni da neće uspjeti da se izvuče. Tek u šestoj godini je počeo da raste, do tada je bio najniže dijete u kraju.

U porodici Fury boks je način života. I Tysonov otac John bio je više nego uspješan u ringu. Želio je da mu se sin bavi ovim sportom pa mu je dao ime po Mike Taysonu. Karijera ovog legendarnog sportiste poslužila je Johnu da odabere idealno ime za svog nasljednika.

I pored toga što je solidno obrazovan, Fury nije neki veliki ljubitelj čitanja. Na njegovoj polici moguće je naći samo jednu knjigu – Bibliju.

On je visok 206 centimetara i ne može da spava u običnom krevetu. Specijalno je naručio poseban model. Fury može da se “pohvali” činjenicom da je njegov krevet isti kao onaj koji koristi kraljica Engleske. U šali kaže da su upravo dobar krevet i udobne cipele sve što mu je potrebno.

I pored toga što nema nekih velikih ispada van sportskog borilišta, Fury je nedavno šokirao svijet izjavom o dopingu.

– Zašto ne bismo uzmiali sredstava da budemo bolji? Publika bi uživala i zato smatram da je u bosku potrebno da se legalizuje doping – zaključio je Tayson.

Imao je jednu veliku želju, ali je supruga Paris bez razmišljanja rekla “ne”! Fury je htio da sina nazove Isus, ali je posle dogovora sa ženom odlučio da nasljedniku da ime Princ.

I za kraj, on za sebe misli da je superheroj. Na konferenciju za štampu došao je obučen kao Batman.